Musikere Musikk

El Cuero

Hvis man ser på navnet på dette bandet, så tenker man ikke på at det er snakk om et norsk band. Likevel er bandet så norsk som det går an å bli, og ble dannet i 2005 av to brødre fra Kristiansund. Den ene er Håvard, som spiller trommer, den andre heter Brynjar og er vokalist og gitarist. De to hadde på starttidspunktet allerede spilt sammen i flere ulike band helt siden de var små, men likevel hadde det gått flere år hvor de hadde vært adskilt og ikke sett hverandre.

De bodde sammen i mange år før El Cuero ble startet, og det var i denne perioden de begynte å bli lei hverandre. Det hele endte opp med basketak på en fylt restaurant, og deretter adskillelse i mange år. Først i 2005 fikk de skværet opp, og dette ble starten på El Cuero. Gjenforeningen skjedde sammen med venner og andre musikere, og her ble Øyvind og Tommy også med i bandet. Øyvind spiller på gitar og Reite er bassist i El Cuero.

Gode anmeldelser

De første årene skrev de en rekke sanger, og samtidig opptrådte de på en rekke mindre arenaer. Først i 2007 hadde de samlet nok materiale til at de kunne gå i studio og spille inn deres første album. Dette skjedde i Oslo, i Caliban Studios, og her ble debutalbumet El Cuero til. De fikk mange gode tilbakemeldinger fra de norske mediene, noe som ga dem blod på tann og det tok ikke mer enn et år før de var i gang med deres andre album.

Det nye albumet fikk navnet A Glimmer of Hope, og igjen fikk de mye ros fra pressen. Men denne gangen fikk de også stor oppmerksomhet fra mange fans, og de kunne kalle seg for et mainstream band.

Mainstream suksess

Etter den store suksessen til deres siste album, bestemte bandet seg for å dra på en lang konsertturne som skulle ende opp med å strekke seg over nesten to år. Først på slutten av 2010 dro de tilbake til studioet for å begynne jobben med et nytt studioalbum. Dette utkom i slutten av mai 2011, og fikk navnet From Mountains to Sand. At bandet hadde fått stor suksess kunne nå avleses direkte på hitlistene, og det nye albumet gikk inn som nummer ett på den norske iTunes-listen og på de nasjonale hitlistene.

I september 2012 avslørte bandet at tolv sanger hadde blitt innspilt til et kommende fjerde album, og dette var planlagt til å utkomme i 2013. Hele albumet ble skrevet i full hemmelighet og for å unngå forstyrrelser hadde bandet leid en gammel, forlatt skolebygning, der de bodde mens de holdt på å skrive sangene.

Deltakelse i Melodi Grand Prix

I januar 2014 ble det kunngjort at El Cuero hadde blitt valgt av NRK til å delta i den tredje semifinalen i Melodi Grand Prix 2014. Sangen deres het “Er ingen kjærlighet (i denne byen ikke mer)” og de kom seg til finalen, men måtte se seg slått av den store forhånds favoritten “Silent Storm”, som ble fremført av Carl Espen.

I begynnelsen av 2015, etter en lang pause fra turnélivet, lanserte bandet sangen “For sent til å gå tilbake”, deres første nye sang i nesten 1 ½ år. Deres femte album ble utgitt i oktober samme år og fikk navnet Souls Under Red Light. Etter utgivelsen begynte bandet på en ny turne og denne ble avsluttet i februar 2016. Her ble det også bekjentgjort at Blomstrøm forlot bandet for å forfølge nye prosjekter, og Vegard Holthe overtok deretter plassen hans. Inntil videre er det ikke planlagt noe nytt album, men bandet holder seg fortsatt i gang med nye konserter rundt om i Norge.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *