Musikere Musikk

Mumford & Sons

Dette britiske bandet ble dannet i 2007, og består av Marcus Mumford, Ben Lovett, Winston Marshall og Ted Dwane. De synger alle sammen og spiller også ulike instrumenter, som gitar, bass, banjo, keyboard og synthesizer. Totalt har de gitt ut tre studioalbum. Det første kom i 2009 og ble kalt for Sigh No More, det neste kom i 2012 (Babel) og det siste i 2015 (Wilder Mind). Bandet fikk raskt stor suksess, og det første albumet kom inn som nummer to på UK Albums Chart og Billboard 200 i USA.

Det er ofte vanskelig å følge opp en god begynnelse, men ikke for Mumford & Sons. De to neste albumene debuterte på førsteplassen i Storbritannia og USA. Wilder Mind ble det raskest selgende rockealbum på mer enn ti år.  I tillegg har bandet også gitt ut tre live-album, nemlig Live at Shepherd’s Bush Empire (2011), The Road to Red Rocks (2012) og Live from South Africa: Dust and Thunder (2017).

Bandet har vunnet flere musikkpriser gjennom karrieren, og de fikk en Brit Award for albumet Sigh No More, for beste britiske album i 2011. Samme år spilte de live på Grammy-seremonien med Bob Dylan og The Avett Brothers, noe som førte til at populariteten deres økte kraftig i USA. Ved seremonien var de også nominert til seks priser, men vant ingen av dem det året. Da de ga ut Babel, mottok de totalt åtte Grammy-nominasjoner, og vant for årets album. Bandet vant også Brit Awards for beste britiske gruppe i 2013.

En spennende musikkstil

Mumford & Sons har blitt beskrevet av The Hollywood Reporter og Forbes som et folk rock band. De begynte med countrymusikk og instrumenter fra folkemusikken, blant annet akustisk gitar, banjo, piano og bass. Marcus Mumford har også uttalt at han hørte på Old Crows musikk når han var 16-17 år, og det var her han fikk inspirasjonen. I tillegg lyttet han mye til Bob Dylan sin musikk, men det var Old Crow som fikk bandet til å bli forelsket i country musikk.

På bandets tredje album endret de lyden sin, og Mumford begynte å spille med et fullt trommesett i stedet for kick tromme. På samme tid er det heller ikke noe banjo på platen, et instrument som ellers har blitt synonymt med bandet. Likevel har fans over hele verden tatt den nye lyden til seg, og betraktet det som en naturlig utvikling for Mumford & Sons musikkstil.

De senere år

Etter at bandet hadde meldt at det nye albumet Wilder Mind ville bli utgitt senere i 2015, så avholdt de en rekke intime konserter i London. Her ga de et lite utdrag av de nye sangene sine, men kun for familie og venner samt noen få fans. På konsertstedet var det ikke plass til mer enn 375 personer, så det var ikke snakk om store konserter. Etter utgivelsen av albumet deltok de på en rekke kjente tv-shows. De var blant annet med på The Graham Norton Show, Saturday Night Live på NBC, Late Show med David Letterman, og de live-streamede konserter for iHeartRadio og SiriusXM.

Som nevnt ble albumet gitt ut i mai 2015, og gikk rett inn på første plassen i Storbritannia, USA og Australia. De la ut på en verdensomspennende turne og i 2016, da de besøkte Johannesburg i Sør-Afrika, spilte de inn en singel sammen med Baaba Maal fra Senegal. Denne sangen ble gitt ut i sommeren 201, og fikk tittelen Johannesburg. Ifølge ryktene så jobber de for tiden med et fjerde album som skal komme ut i løpet av 2018, noe som deres mange fans helt sikkert venter på med spenning.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *