Musikere Musikk

El Cuero i pressen

Du har kanskje hørt om det norske bandet El Cuero før. Hvis ikke så skal vi komme med en kort introduksjon. Bandet består av to brødre fra Kristiansund, den ene heter Brynjar Takle Ohr og han er vokalist og låtskriver. Den andre er Håvard Takle Ohr og han spiller trommer. I tillegg består bandet av Vegard Strand Holthe på gitar, Øyvind Blomstrøm også gitar og Tommy Reite på bass. Bandet har eksistert siden 2005, og gjort stor suksess på diverse norske festivaler. Pressen har også latt seg begeistre og kåret dem til det beste liveband i Norge, samt gitt dem veldig gode anmeldelser når de har gitt ut musikk. Totalt har det blitt til seks album så langt.

VG – ga terningkast 5

Da El Cuero ga ut sitt første album i 2007, så var VG blant de første til å skryte av debuten til bandet. Det er ikke hver dag man ser et stort medium som VG være så rause med rosende ord. I anmeldelsen av debutalbumet El Cuero fikk brødrene mye ros for musikken sin og anmelderen Stein Østbø var mektig imponert over kvaliteten på sangene, særlig med tanke på at bandet kun hadde eksistert i to år.

Gutta har latt seg inspirere av musikkstilen americana, og bandet har derfor et lydbilde som ligger ganske tett på rocken. Her er deres store forbilde Neil Young & Crazy Horse, og på flere av sangene er det ikke vanskelig å dra sammenligninger med en av rockens største stjerner. VGs anmelder lot seg spesielt imponerer over første halvdel av albumet deres, og sluttet anmeldelsen av med å uttale at han håpet bandet ville gi ut mere musikk i fremtiden. Det siste ønsket fikk han oppfylt allerede året etter da El Cuero ga ut deres andre album – A Glimmer of Hope.

Dagbladet – likte hva de hørte

Det er ikke kun VG som har latt seg imponere av El Cuero sin musikk. I forbindelse med bandets utgivelse av album nummer 4 i 2013, ga Dagbladet terningkast 5 da de anmeldte albumet Victor’s Justice. Anmelderen var Torgrim Øyre, og som overskrift skrev han at El Cuero hadde fortjent det store gjennombruddet. Med en slik anmeldelse, og terningkast 5, var det ingen tvil om at han hjalp dem godt på vei.

Torgrim Øyre har vært stor fan av El Cuero siden de startet, og han ble heller ikke skuffet over det fjerde albumet. Han skrev blant annet at låtene på det nye albumet var storslåtte og spesielt nummeret «A Deadline in Your Soul», som er en duett med Tuva Syvertsen, var han raskt ute og kåret til det beste på hele albumet. Som sluttbemerkning skrev han at El Cuero fortjente å bli hørt av et stort publikum, særlig på grunn av deres evne til å skrive store refrenger som man husker umiddelbart.

Fredrikstad Blad – El Cuero imponerte

Det er ikke kun de landsdekkende avisene som har skrevet om El Cuero. Fredrikstad Blad har også hatt en artikkel om bandet i forbindelse med konserten de avholdt på Gamlebyen kulturhus. Gutta fra El Cuero har besøkt plankebyen flere ganger og publikum har møtt opp tallsterkt hver gang, noe som forteller litt om hvor populære de har blitt etter hvert. For et par år siden hadde de konsert på St. Croix, et annet konsertsted i byen, og her innspilte de et par live-utgaver av sangene sine, nettopp på grunn av den fantastiske stemningen til konsertene deres.

Fredrikstad Blad har også vært ute å kalle bandet for Norges beste live-band og når de skrev om konserten på Gamlebyen kulturhus, så spurte de også en rekke publikummer om deres mening. En av dem som var på konserten, hadde aldri hørt om bandet før, men han var helt enig i påstanden om at El Cuero er det beste livebandet i Norge.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *